З кожним роком в акваторії Азовського моря стає менше риби, особливо азовського бичка, що став уже справжнім делікатесом, передають Патріоти України з посиланням на AgroNews.

З Азовського моря зникає не лише бичок, а й судак, лящ, тарань та інші види риби. Причин декілька.

По-перше, глобальне потепління, що спричинює підвищення рівня солоності морської води, провокує обміління основних прісноводних артерій Азовського моря.

По-друге, людські фактори, що впливають на чисельність та різновид морських жителів Азова. Це і незаконній промисловий вилов морських жителів, і бракон’єрство, і забруднення акваторії моря промисловими підприємствами, і витік нафтопродуктів з плавзасобів, аварії на території морських портів, і погіршення екології через металургійні підприємства.


Щоб запобігти знищенню риб в акваторії Азовського моря необхідно вжити досить прості заходи:

– посилити контроль з боку держави, правоохоронних та природоохоронних органів;

– посилити рівень відповідальності за браконьєрство;

– контролювати методи та знаряддя, за допомогою яких здійснюється вилов риби;

– підтримати розвиток штучного розведення риб;

– заборонити промисловий вилов риби на декілька років.



Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

X