Пиріг кальцоне, він же закрита піца – улюблена традиційна страва італійців. Ведучий програми «Ранок з Україною» на каналі «Україна» і кулінарний ентузіаст Григорій Герман поділився неймовірним рецептом і розповів про всі тонкощі страви.

Для приготування кальцоне за рецептом ведучого каналу «Україна» знадобляться:

Тісто:

Борошно – 500 г

Тепла вода – 1 склянка

Яйця – 2 шт.

Дріжджі – 25 г

Оливкова олія – 2 ст.л

Сіль і цукор

Начинка:

Сир фета – 200 г

Моцарелла – 100 г

Зелені оливки без кісточок – 100 г

Рослинна олія – 125 мл

Зелень

У великій мисці розім’яти дріжджі, влити теплу воду і олію, вбити яйця. Перемішати до однорідного стану. Додати столову ложку цукру і знову перемішати. Поступово ввести борошно і замісити тісто. Тісто для кальцоне, як і для піци, треба замішувати досить довго і ретельно. Вимішане тісто відкласти в миску і накрити рушником. Відкласти на годину.

Для начинки розтерти фету за допомогою виделки, моцареллу натерти на тертушці. Подрібнити оливки і зелень, додати до сиру і влити трохи рослинної олії. Ретельно перемішати.

Настояне тісто розділити на дві рівні кульки, викласти на деко і прикрити рушником. Відкласти тісто у тепле місце на 20 хвилин.

Тісто розкатати тонким колом, сантиметрів 25-30. Викласти начинку на одну частину, а іншою прикрити і склеїти кінчики. Кінці пирога вивернути всередину. Відправити кальцоне у духовку, розігріту до 190 градусів, на 25 хвилин. Смачного!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

X